Om Balmuir

Historia

Balmuir grundades 2007 av Heidi Jaara vars passion är genuina material och traditionellt hantverk. Kvalitetsmaterial och handarbete är något som var högt uppskattat i hennes barndomshem och det var där hennes passion att tillverka vackra saker som glädjer andra väcktes till liv.

Heidi har haft en lång karriär på Nokia där hon suttit på fler olika internationella poster. Under hennes resor runt världen bar hon med sig en anteckningsbok där hon samlade på sig inspiration och ideér som sedan kom att användas i hennes eget företag. Hennes vision var att skapa produkter på det gamla hederliga viset, då vi fortfarande var lyckligt ovetandes om materialet plast.

Hon avgick från sin position på Nokia i syfte att lägga ner hela sin själ i att skapa något extraordinärt. Målet var att skapa något unikt, att sätta guldkant på vardagen med kvalitet och etik i centrum. Ett sätt att föra vidare arvet från släktens kvinnor. Idag ägs och förvaltas Balmuir av Heidi och Juha Jaara.


Balmuir Aurora borealis

Värderingar och inspiration

 

Balmuir föddes i norra Finland där naturen omger det dagliga livet. En plats där naturens krafter skapar fantastiska färger och miljöer över fyra årstider. Där renar betar i ljuset av norrskenet och där svanar ruggar under midnattssolen. En plats där man fortfarande tror på godhet och finner lyckan i det lilla. Där tillit och ärlighet är central. Det är där Balmuirs kärvärden skapas.

I tillägg till norrlands vildmark finner vi även inspiration av att resa och i möten med nya spännande människor. Platser som Paris, den franska- och italienska rivieran, Toscana, Lago maggiore och Tokyo har varit en stor inspirationskälla i det kreativa arbetet.

Hörnstenarna i vår verksamhet är kvalitet, tillförlitlighet, flexibilitet och passion att skapa. Vi menar att hög kvalitet alltid är på modet.

Kollektion

About Balmuir

Balmuir är ett internationellt livsstilsmärke vars produktsortiment består av inrednings- och presentprodukter, modeaccessoarer och naturkosmetik. Våra produkter är tillverkade av finaste naturmaterialen med respekt för traditionellt hantverk.

Balmuirs inredningskollektion har en genomgående stil vilket ger en sammanhängande helhet och en lyxig atmosfär. Kollektionen innefattar rum som kök, matsal, sovrum, kontor och badrum. Balmuirs produkter används även inom hotell- och restaurangbranschen där kvalitet och funktionalitet är central.

Balmuirs modeaccessoarer inkluderar halsdukar, sjalar och hattar. Både höst/vinter och vår/sommar kollektionerna går i en naturlig färgskala kryddade med de senaste färgtrenderna. Kombinationen av genuina material och klassiska färger ger unika produkter med en lyxig känsla.
 

About Balmuir

 

 

Tillverkning

 

Alla Balmuirs produkter tillverkas i noggrant utvalda familjeföretag. Vi förväntar oss att alla våra samarbetspartners har höga etiska värderingar. Vi vill arbeta med människor som delar samma värderingar med oss. Vi uppskattar uppriktighet och ansvarig. Vi vill att vår verksamhet ska kombinera mänsklighet och ömsesidig respekt.

 

 

Material

Vårt uppdrag är att skapa glädje och nöje genom att skapa unika produkter från speciella och vackra material.

Balmuirs väskkollektion i läder är tillverkat av kvalitetsläder. Kashmir-produkterna är tillverkade av finaste inremongoliska kashmir. De fantastiskt mjuka kid mohair-produkterna är tillverkade noggrant för hand. Baby alpacka-produkterna är tillverkade av alpackans silkeslena ull.

Läderprodukterna för hemmet är tillverkade av förstklassigt, hållbart läder. Balmuir godkänner endast det finaste lädret för tillverkning av Balmuir-produkter.

Balmuirs linnekollektion tillverkas av 100% stentvättat europeiskt linne. De tillverkas med hjälp av traditionella metoder för att få till den härliga vintage känslan. Bomulls-produkterna tillverkas av högkvalitativ egyptisk bomull och finaste Supima-bomull.

EY Entrepreneur of the Year 2016 priset

År 2017 firade Balmuir sitt 10-års jubilerum. Som en belöning för det hårda arbetet, att bygga ett internationellt livsstilsmärke, fick entreprenörerna Heidi och Juha Jaara ett stort erkännande i den välkända entreprenörskapstävlingen Ernst & Young. Där de vann kategorin “National trade” år 2016. Balmuir uppmärksammades för sin starka tillväxt i forma av årlig omsättning, antal marknader, innovativitet och starka fokus på kvalitet. Balmuir-teamet är nu mer dedikerade och engagerade än någonsin att bli ett betydande varumärke världen över.