Om Balmuir


Balmuir Aurora borealis

Värderingar och inspiration

 

Balmuir föddes i norra Finland där naturen omger det dagliga livet. En plats där naturens krafter skapar fantastiska färger och miljöer över fyra årstider. Där renar betar i ljuset av norrskenet och där svanar ruggar under midnattssolen. En plats där man fortfarande tror på godhet och finner lyckan i det lilla. Där tillit och ärlighet är central. Det är där Balmuirs kärvärden skapas.

I tillägg till norrlands vildmark finner vi även inspiration av att resa och i möten med nya spännande människor. Platser som Paris, den franska- och italienska rivieran, Toscana, Lago maggiore och Tokyo har varit en stor inspirationskälla i det kreativa arbetet.

Hörnstenarna i vår verksamhet är kvalitet, tillförlitlighet, flexibilitet och passion att skapa. Vi menar att hög kvalitet alltid är på modet.

Kollektion

About Balmuir

Balmuir är ett internationellt livsstilsmärke vars produktsortiment består av inrednings- och presentprodukter, modeaccessoarer och naturkosmetik. Våra produkter är tillverkade av finaste naturmaterialen med respekt för traditionellt hantverk.

Balmuirs inredningskollektion har en genomgående stil vilket ger en sammanhängande helhet och en lyxig atmosfär. Kollektionen innefattar rum som kök, matsal, sovrum, kontor och badrum. Balmuirs produkter används även inom hotell- och restaurangbranschen där kvalitet och funktionalitet är central.

Balmuirs modeaccessoarer inkluderar halsdukar, sjalar och hattar. Både höst/vinter och vår/sommar kollektionerna går i en naturlig färgskala kryddade med de senaste färgtrenderna. Kombinationen av genuina material och klassiska färger ger unika produkter med en lyxig känsla.

About Balmuir

 

Tillverkning

Alla Balmuirs produkter tillverkas i noggrant utvalda familjeföretag. Vi vill arbeta med människor som delar samma värderingar med oss. Vi uppskattar uppriktighet och ansvarig. Vi vill att vår verksamhet ska kombinera mänsklighet och ömsesidig respekt.

 

 

 

Material

Vårt uppdrag är att skapa glädje och nöje genom att skapa unika produkter från speciella och vackra material.

Balmuirs väskkollektion i läder är tillverkat av kvalitetsläder. Kashmir-produkterna är tillverkade av finaste inremongoliska kashmir. De fantastiskt mjuka kid mohair-produkterna är tillverkade noggrant för hand. Baby alpacka-produkterna är tillverkade av alpackans silkeslena ull.

Balmuirs linnekollektion tillverkas i Europa av 100% stentvättat linne. De tillverkas med hjälp av traditionella metoder för att få till den härliga vintage känslan. Bomulls-produkterna tillverkas av högkvalitativ egyptisk bomull och finaste Supima-bomull.